یکی از سوالات بسیار پر تکرار که اکثر ورزشکاران بدنسازی از ما می پرسند این است که مکانیزم عملکرد کراتین در بدن به چه صورت است و اصولا کراتین چه کاری در بدن انجام می دهد ؟ دانستن نحوه عملکرد مکمل های ورزشی ، مخصوصا کراتین که صحبت های زیادی از مضرات این مکمل به گوش میرسد اهمیت بالایی در برنامه ریزی در مورد میزان و نحوه مصرف آن برای ما دارد. با مصرف مکمل کراتین در واقع منابع موجود کراتین در عضلات را افزایش می دهد. کراتین در بدن به میزان بسیار کم وجود دارد و به خاطر مقدار کم آن ، بدن توانایی ذخیره کراتین را ندارد به همین دلیل با مصرف مکمل کراتین ، میزان کراتین فسفات عضلات به بیشترین حالت خود میرسد و باعث تولید بیشتر آدنوزین فسفات در بدن می شود. همچنین عملکرد دیگر کراتین ، ذخیره گلیکوژن درون ماهیچه می باشد. همانطور که می دانید ، گلیکوژن وظیفه تامین انرژی بدن برای فعالیت های بدنی سنگین مثل ورزش کردن را بر عهده دارد و یک نوع کربوهیدارت محسوب می شود.
افزایش متابولیسم بدن :
ورزشکاران باید در نظر داشته باشند که مصرف به تنهایی کراتین باعث رشد عضلات نمی شود ، بلکه با افزایش کارایی عضلات بدن ، میتواند عضلات را در هنگام ورزش کردن رشد دهد و باعث پیشرفت بیشتر عضلات شود. کراتین فقط عضلات را نمی سازد بلکه با افزایش متابولیسم بدن باعث میشود تا چربی سوزی در بدن ایجاد شود . از آن جایی که تمرینات هوازی بهترین فعالیت بدنی برای چربی سوزی می باشد و کراتین نیز با افزایش متابولیسم ، انرژی ورزشکار را برای این مدل از ورزشها بیشتر می کند پیشنهاد میشود تا با تمرینات هوازی ، مصرف مکمل کراتین را برای خودتان موثر کنید.
افزایش گلیکوژن بدن :
مصرف کراتین باعث میشود تا پمپ عضلانی افزایش پیدا کند و این اتفاق در نتیجه افزایش گلیکوژن در بدن می باشد. پمپ عضلانی یا به اصطلاح دم کردن عضلات ممکن است به طور مستقیم هیچ تاثیری بر روی پیشرفت عضلات ورزشکار نداشته باشد اما با روحیه ای که ایجاد میکند باعث میشود تا تمرینات بهتر انجام شود و ورزشکار انرژی بیشتری برای ادامه فعالیت داشته باشد که مکمل کراتین این کار را انجام می دهد.